Karaağaç ve Çeşmeli ağızlarının betimlenmesi ve yönetimsel sesbilimsel incelemesi - Kolivar, Ayşe Nur Abadoğlu. (Thesis (M.A.)-Bogazici University. Institute for Graduate Studies in Social Sciences, 2005., 2005)
Bu tezde, Türkiye̕nin Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı Karaağaç ve Çeşmeli köylerinde konuşulan Türkçe ağzın sesbilimsel özellikleri, 2004 yılında yürütülenalan çalışmasında elde edilen veriler çerçevesinde incelenmiştir. Karaağaç ve Çeşmeli ağzının temel sesbilim ve biçimsel sesbilim özellikleri alan çalışmasında toplanan veriler üzerinden betimlenmiş ve bu ağızda tespit edilen bazı sesbilimsel olgular Yönetimsel Sesbilim çerçevesinde incelenmiştir. Alan çalışmasında yapılanbazı görüşmelerin çeviriy azısı bir ek halinde sunulmuştur.
Keywords: Turkish language -- Dialects.